Přístupy k řešení problematiky vizuálního smogu v památkových rezervacích v Praze a v Plzni - Bairamyan, Viktoriya (2021)
Cílem bakalářské práce je popsat a zhodnotit přístupy k řešení problematiky zahlcení vizuálním smogem v prostoru památkových rezervací v hlavním městě Praze a v Plzni. Práce zkoumá existující nástroje regulace vizuálního smogu a související pravomoci jednotlivých státních orgánů. Je popsán vliv na vnímání vzhledu historických center měst.