Dostupná chytrá domácnost a její ovládání člověkem - Pudl, Miroslav (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje dostupné chytré domácnosti a jejímu fungování s člověkem. Cílem je zmapovat dostupné chytré domácnosti výběrem tří řešení a podívat se na jejich funkce, zpracování a design. Tato řešení budou posléze srovnána a vybrány jejich silné a slabé stránky. Druhá část, praktická, se věnuje pozorování, které má za úkol otestovat fungování chytré domácnosti. V tomto experimentu si účastníci vyzkouší splnit několik úkolů na modelové chytré domácnosti. Dále také chci zjistit, do jaké míry má předcházející zkušenost s chytrými zařízeními vliv na fungování s chytrou domácností a její ovládání. Nakonec jsou výsledky pozorování vyhodnoceny.