Strategická analýza České aerolinie a.s. - Priadun, Daryna (2021)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat strategickou analýzu pro podnik České aerolinie a.s. a následně navrhnout strategická doporučení pro zvýšení její konkurenceschopnosti a úspěšné fungování na trhu letecké dopravy. Práce je rozdělená do dvou částí, a to teoreticko-metodologické a praktické. V teoreticko-metodologické části jsou vysvětleny metody a postupy, které jsou následně aplikovány v části praktické. Zpracovaná strategická analýza zahrnuje především dopad pandemie způsobené onemocněním covid-19 na leteckou společnost. Výsledkem této práce je zpracování syntézy na základě výsledků strategické analýzy podniku a návrh doporučení pro využití identifikovaných příležitostí a odhalení hrozeb.