Porovnání agregátorů zdravotních dat z hlediska jejich využití při vývoji systémů osobních zdravotních záznamů - Markanović, Daniel (2021)
Tato bakalářská práce je zaměřená na systémy osobních zdravotních záznamů a datové agregátory pacienty generovaných zdravotních dat. Hlavním cílem práce je porovnání agregátorů pacienty generovaných zdravotních dat. První část práce je věnována teorii v oblasti osobních zdravotních záznamů. Druhá část práce, tedy třetí a čtvrtá kapitola, je zaměřena na porovnání agregátorů pacienty generovaných zdravotních dat. Ve třetí kapitole je podrobně popsána metodika porovnání. Obsahuje popis použití rozšířené Fullerovy metody, která byla využita pro stanovení vah jedenácti určených kritérií pro hodnocení vybraných agregátorů. Čtvrtá kapitola obsahuje výsledky porovnání. Z porovnání dle stanovených kritérií nejlépe vyšel agregátor společnosti Validic. Druhým agregátorem byl stanoven agregátor pacienty generovaných zdravotních dat společnosti Human API.