Vplyv ekológie na budúcnosť FMCG podniku v oblasti čistiacich prostriedkov - Peľak, René (2021)
Diplomová práca ma za cieľ skúmať či, a keď tak do akej veľkej miery má ekológia a stav životného prostredia vplyv na podnikanie a na budúce fungovanie a existenciu FMCG podnikov v oblasti čistiacich prostriedkov, a teda či aj tieto spoločnosti musia prejsť na model udržateľného podnikania. Práca je rozdelená do dvoch častí. V prvej, teoretickej časti sú vysvetlené pojmy spoločenská zodpovednosť, udržateľné podnikanie, vývoj udržateľného podnikania, spôsob akým nepodnikateľské subjekty ovplyvňujú fungovanie podniku v rámci udržateľného podnikania a vysvetlenie pojmu cirkulárna ekonomika. Druhá, praktická časť sa následne venuje skúmaniu záväzkov FMCG spoločností v oblasti životného prostredia a relevantnosti týchto záväzkov pre spotrebiteľov skrz dotazníkové šetrenie.