Analýza business modelu podnikateľského nápadu v oblasti e-commerce - Žiak, Patrik; Svobodová, Ivana, 1969-; Gold, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalárska práca spracovaná na tému „Analýza business modelu podnikateľského nápadu v oblasti e-commerce“ sa sústredí na analýzu business modelu navrhnutého pomocou nástrojov Value proposition canvas a autorom upravenej verzie Lean canvas. Jej cieľom je zanalyzovať navrhnutý business model a na základe výstupov z jednotlivých častí vyvodiť postoj k jeho potenciálu a funkčnosti. Teoretická časť práce poskytuje aktuálny vhľad do problematiky v oblasti e-commerce a dopadov epidémie COVID-19 na daný trh v Českej republike. V teoretickej časti sú na základe literárnej rešerše definované pojmy a vymedzené oblasti v ktorej sa téma bakalárskej práce nachádza. V metodologickej časti je interpretovaný a spracovaný sekundárny výskum vychádzajúci z dát Asociácie pre elektronickú komerciu Českej republiky (APEK) pre rok 2020 a autorom práce spracovaný a uskutočnený primárny výskum vo forme prieskumu s cieľom presnejšieho definovania zákazníckych segmentov a ich preferencií v oblasti nákupu a využívaní internetových služieb. V praktickej časti práce je za využitia nástrojov tvorby business modelu Value proposition canvas a autorom upravenej verzie Lean canvas spracovaný návrh business modelu podnikateľského nápadu. Na základe jeho výstupov, posúdení silných a slabých stránok, príležitostí a bariér je vyvodený záver popisujúci realizovateľnosť samotného podnikateľského nápadu a jeho potenciál. Po analýze podnikateľského nápadu z práce vyplynul potenciál celého projektu, silná stránka spočívajúca v unikátnosti a pridanej hodnote celého konceptu, medzinárodný potenciál ale aj slabé stránky projektu. Táto práca okrem vlastných výstupov môže poslúžiť aj ako inšpirácia k návrhom obdobných projektov pričom poukazuje na príležitosti a bariéry ktoré dané odvetvie poskytuje. Zároveň práca umožňuje náhľad do problematiky a prostredia e-co
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses