Specifika účetnictví a financování vybraného společenství vlastníků jednotek - Teichmanová, Barbora (2021)
V bakalářské práci jsou shrnuta základní specifika nestátních neziskových organizací v rámci neziskového sektoru s důrazem na účetnictví a financování společenství vlastníků jednotek. Teoretická část je zaměřena na vymezení organizace společenství vlastníků jednotek, vymezení nákladů společenství vlastníků jednotek, vymezení zdrojů financování a způsob jejich zachycení v účetnictví. Dále se práce zabývá účetní závěrkou a daní z příjmů právnických osob v kontextu společenství vlastníků jednotek. V praktické části je provedena analýza časové řady účetních dat konkrétního společenství vlastníků jednotek. Na základě této analýzy je provedeno zhodnocení hospodaření vybraného společenství vlastníků jednotek a vyvozen závěr, zda jsou zdroje financování z dlouhodobého hlediska dostatečné a zda je jejich struktura optimální.