Matematika a statistika v pokeru - Trinh Viet, Son (2021)
Tato práce se zabývá karetní hrou poker, konkrétněji variantou Texas hold’em. Práce podává přehled o základní matematice v pokeru a nejdůležitější pokerové statistické ukazatele. Dále bude v práci představen program, který hledá optimální strategii pro hru s 2 hráči a následně bude tato strategie porovnána s exploit strategií. K vytvoření exploit strategie bylo zapotřebí odehrát kolem 50 tisíc partií, aby byly nashromážděny dostatečné informace o hráčích.