Vyhodnocení promočních kampaní vybrané značky - Kuchaříková, Nikola (2021)
Na dermokosmetickém trhu je čím dál tím vyšší konkurence, některé značky se příliš neliší, a proto je zvolení správných promočních kampaní pro značku klíčové. Cílem této práce je proto vyhodnocení profitability a efektivnosti u vybraných kampaní a porovnat výsledky s tím, které ze zkoumaných kampaní vnímají spotřebitelé jako nejatraktivnější. Dalším cílem je, zjistit, jaké faktory jsou klíčové pro navýšení prodejů a upoutání pozornosti spotřebitelů (značka, cena, doporučení atd.). Práci tvoří teoretická část, která pojednává o marketingu lékárenských značek, vyhodnocování klíčových marketingových aktivit a o promočních kampaních. Metodologická část popisuje samotnou realizaci výzkumu a roli primárních a sekundárních dat. Praktická část představuje kosmetický trh a firmu L´Oréal. Dále navazuje vlastní výzkum skládající se z analýzy profitability a efektivnosti vybraných promočních kampaní, vyhodnocení dotazníkového šetření a individuálních rozhovorů. Práce je zakončena celkovým shrnutím a doporučením pro značku.