Vedení týmů v průběhu pandemie COVID 19 - Pohanková, Vendula (2021)
Problematika vedení týmů v době pandemie Covid 19 se řadí k velmi aktuálním tématům, jelikož má a bude mít obrovský dopad na individuální, institucionální, společenské i globální úrovni. Z toho důvodu se diplomová práce zabývá tématem vedení týmů v průběhu pandemie Covid 19. Cílem práce je popsat a srovnat styl vedení týmů před a v průběhu pandemie Covid 19, a to ve vybrané Bance v České republice a poté navrhnout doporučení, která pomohou lídrům vést tým v době pandemie. K dosažení výše stanoveného cíle je použita kvalitativní metoda sběru dat. Využit byl polostrukturovaný online rozhovor pro detailnější pochopení individuálních odpovědí. Výzkumu se zúčastnilo 16 manažerů. Přepis jednotlivých rozhovorů a jejich následné kódování bylo zpracováno v softwaru MAXQDA 2020. V rámci praktické části jsou navrhnuté doporučení ke zlepšení vedení týmů v době pandemie ve vybrané Bance, což je přínosem této práce.