Strategická analýza vybraného podniku Schiedel, spol. s.r.o. - Barták, Filip; Sieber, Patrik, 1977-; Rosecká, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Obsahem této bakalářské práce je strategická analýza s cílem vyhodnotit současnou strategickou pozici podniku Schiedel s.r.o. a na základě provedené analýzy navrhnout doporučení k zajištění konkurenceschopnosti podniku. K určení strategické pozice jsou vyhodnoceny silné stránky, slabé stránky, ohrožení a příležitosti. Práce je rozdělena na teoreticko-metodickou a praktickou část. V teoreticko – metodické části jsou popsány využité metody a postupy dle odborné literatury, jež jsou následně aplikovány na příkladu konkrétního podniku v praktické části. Jedná se o analýzu makrookolí pomocí PESTLE analýzy, mikrookolí pomocí Porterova modelu pěti sil, mapy konkurenčních skupin a analýzu vnitřních stránek pomocí VRIO analýzy, finanční analýzy a procesní analýzy. Shrnutí zjištěných informací je nakonec uvedeno ve SWOT analýze. Na závěr jsou doporučeny návrhy dle diagramu SWOT analýzy k využití pro budoucí rozvoj podniku.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses