Analýza bariér týmové práce ve vícenárodnostním týmu ve společnosti Lindt - Koubková, Eliška (2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu týmové práce a komunikace v týmu, konkrétně se práce zabývá jejich bariérami. Výzkum byl vypracován na příkladu marketingového týmu ve společnosti Lindt & Sprüngli. Hlavním cílem této bakalářské práce bylo zjistit, zda se v týmu vyskytují bariéry týmové práce a komunikace a o které se jedná. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou pomocí literární rešerše definovány jednotlivé pojmy spojené s fungováním pracovního týmu a jeho interní komunikací. Praktická část je založena na provedeném výzkumu kvalitativní povahy, který proběhl pomocí polostrukturovaných rozhovorů s HR manažerkou a 6 členy daného týmu společnosti Lindt & Sprüngli. Přepisy jednotlivých rozhovorů pak byly analyzovány a na základě otevřeného kódování bylo vytyčeno pět významných složek odpovědí respondentů: komunikace, bariéry a konflikty, spojení dvou zahraničních týmů, atmosféra a osobní vztahy a poslední byl leadership. Ty byly následně detailně rozebrány a na základě analýzy poznatků z těchto rozhovorů byla nakonec navržena doporučení.