Emoční práce jako vnímaný zdroj stresu u pracovníků v gastronomii - Re, Barbora; Jarošová, Eva, 1955-; Horňáková, Petra Sofia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem bakalářské práce je porozumění tématu emoční práce a zmapování toho, jak její nároky vnímá obsluhující personál v odvětví gastronomie. Teoretický základ obsahuje deskripci stresu včetně jeho projevů a dopadů, popis a rozdělení stresorů včetně jejich zaměření na pracovní prostředí a charakteristiku emoční práce, jejích projevů a dopadů. Teoretický základ je rozšířen o další specifické stresory obsluhujícího personálu. Praktická část obsahuje výsledky kvalitativního výzkumu zaměřeného na zmapování vnímání emoční práce jakožto zdroj stresu obsluhujícího personálu. Na základě analýzy hloubkových rozhovorů jsou navržena doporučení určená pro obsluhující personál, gastronomická zařízení a jeho vedoucí pracovníky i pro zákazníky.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses