Strategická analýza vybraného podniku (pekárna) - Kiwa, Martin (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou společnosti Knappe s.r.o. Hlavním cílem této práce je zhodnotit konkurenceschopnost firmy v pekárenském oboru na základě vymezení silných a slabých stránek společnosti a identifikace hlavních příležitostí a hrozeb, které mají na její fungování vliv. Práce je rozdělena do dvou částí, na teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou představeny metody strategické analýzy, které jsou následně v části praktické aplikovány na sledovaný podnik Knappe s.r.o. Výstupy jednotlivých analýz jsou shrnuty a ohodnoceny za pomoci SWOT analýzy. Na závěr práce jsou formulována strategická doporučení, která by měla být přínosná pro další rozvoj podniku.