Dostupné alternativní pohony pro vozidla dálkové silniční nákladní dopravy - Polák, Jan; Rathouský, Bedřich; Lenoch, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou alternativních pohonů, vhodných pro dálkovou nákladní silniční dopravu, aktuálně dostupných na evropském trhu. Hlavním cílem práce je podat aktuální přehled evropského trhu a detailně seznámit s technickými vlastnostmi, ekologickými dopady a ekonomickými aspekty plynoucích z provozu a vlastnictví vozidel využívajících různých druhů pohonu. Představen je také postoj Evropské unie k ekologickým dopadům dopravy a její reakční scénáře. Výstupem práce je přímé porovnání alternativních pohonů s konvenční naftou. Výsledky přímého porovnání a data uvedená v textu práce jsou ověřena v případových studiích, které simulují užívání pohonů v reálném provozu.
Vedoucí práce: Bedřich Rathouský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses