Tvorba strategických scénářů vybrané ekofarmy v České republice - Kočandrlová, Kateřina (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou investičních projektů a tvorbou strategických scénářů. Na základě výsledků těchto studií je následně předložena optimální varianta investičního rozšíření majiteli zkoumané ekofarmy. Zkoumané varianty vychází z průzkumu trhu a SWOT analýzy, následně jsou hodnoceny prostřednictvím kritérií – vnitřního výnosového procenta, ziskovosti a potenciálu růstu v budoucnosti. Cílem této práce je, v souladu s požadavky společnosti, vypracovat možné investiční projekty a předložit potřebné informace o jednotlivých projektech (výše počáteční investice, zpracování cenotvorby a odhadnutí budoucího prodeje), na základě těchto informací poté jednotlivé varianty zhodnotit pomocí vybraných kritérií. Tento postup povede k hlavnímu cíli této práce – navrhnutí optimální varianty investičního rozšíření. Veškeré poskytnuté údaje slouží k nanejvýš zodpovědnému rozhodnutí majitele o budoucím investičním rozšíření ekofarmy. Z analýzy jednotlivých investiční příležitostí vyplývá, že pro společnost bude optimální variantou vybudování agroturistického ubytovacího zařízení, i přesto, že současná situace v cestovním ruchu je kvůli pandemii Covid -19 nejistá.