Tvorba strategických scénářů vybrané ekofarmy v České republice - Kočandrlová, Kateřina; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou investičních projektů a tvorbou strategických scénářů. Na základě výsledků těchto studií je následně předložena optimální varianta investičního rozšíření majiteli zkoumané ekofarmy. Zkoumané varianty vychází z průzkumu trhu a SWOT analýzy, následně jsou hodnoceny prostřednictvím kritérií – vnitřního výnosového procenta, ziskovosti a potenciálu růstu v budoucnosti. Cílem této práce je, v souladu s požadavky společnosti, vypracovat možné investiční projekty a předložit potřebné informace o jednotlivých projektech (výše počáteční investice, zpracování cenotvorby a odhadnutí budoucího prodeje), na základě těchto informací poté jednotlivé varianty zhodnotit pomocí vybraných kritérií. Tento postup povede k hlavnímu cíli této práce – navrhnutí optimální varianty investičního rozšíření. Veškeré poskytnuté údaje slouží k nanejvýš zodpovědnému rozhodnutí majitele o budoucím investičním rozšíření ekofarmy. Z analýzy jednotlivých investiční příležitostí vyplývá, že pro společnost bude optimální variantou vybudování agroturistického ubytovacího zařízení, i přesto, že současná situace v cestovním ruchu je kvůli pandemii Covid -19 nejistá.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses