Návrh heslovej politiky podniku na základe súčasných odporúčaní - Šust, Ján (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je vytvorenie návrhu heslovej politiky podľa najnovších odporúčaní od rešpektovaných organizácií a poskytnutie vlastného pohľadu autora na túto problematiku. Práca sa skladá zo štyroch hlavných častí, ktoré sú podstatné pre naplnenie cieľa práce. Prvé tri časti tvoria teoretický základ, ktorý je potrebný pre pochopenie výsledku práce. V prvej časti sa práca zaoberá základnými pojmami z oblasti heslovej politiky. Druhá časť popisuje hrozby, ktoré predstavujú bezpečnostné riziko pri zlom nastavení heslovej politiky. V tretej časti práce sú popísané súčasné odporúčania pre nastavenie heslovej politiky od firmy Microsoft, Národného inštitútu pre štandardy a technológie a Európskej agentúry pre bezpečnosť sietí a informácií. Štvrtá časť predstavuje návrh heslovej politiky pomocou spracovaných súčasných odporúčaní a vlastných myšlienok a preferencií. To vytvára výsledný bezpečnostný štandard, ktorý by mal byť prínosom pre administrátorov informačného systému pri nastavovaní heslovej politiky podniku.