Porovnání objektových vlastností nejrozšířenějších programovacích jazyků - Brych, Dominik; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Objektové paradigma je nejpopulárnější programovací paradigma pro vývoj rozsáhlých aplikací, které je implementováno ve většině dnešních programovacích jazyků. Způsob této implementace se však jazyk od jazyka liší. Cílem této práce je zanalyzovat trendy ve vývoji objektových jazyků a následně porovnat jejich objektové vlastnosti, konkrétně se jedná o jazyky JavaScript, Python a Java. K dosažení výsledků analýzy bylo využito internetového srovnávače programovacích jazyků PYPL a dalších internetových či tištěných zdrojů. Cíle „porovnání objektových vlastností nejrozšířenějších programovacích jazyků“ pak bylo dosaženo pomocí vývoje textové adventury v jazyce JavaScript, jejíž zdrojový kód byl následně porovnán se zdrojovým kódem obdobné adventury v jazycích Python a Java.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses