Hudební festival – případová studie - Poláková, Tereza (2021)
Tato práce je zaměřena na lokální festivaly populární hudby. V rámci teoretické části bude zmapován trh festivalů populární hudby v České republice a charakterizována specifika lokálních festivalů. Praktická část je zpracována formou případové studie lokálního multižánrového festivalu Čwachták Fest, který se koná pravidelně od roku 2012 ve městě Třemošnice v Pardubickém kraji. Primární data o tomto festivalu budou získána prostřednictvím kvantitativního výzkumu, formou dotazníkového šetření mezi účastníky festivalu a obyvateli města Třemošnice. Kvalitativní výzkum bude proveden formou hloubkových rozhovorů s pořadateli festivalu. Na základě těchto dat bude provedena analýza jednotlivých aspektů organizace, kterými jsou dramaturgie, financování, marketingová komunikace nebo plánování. Z výsledků jednotlivých analýz bude identifikován prostor pro rozvoj festivalu a formulována konkrétní doporučení. Cílem práce také bude popsat dopad pořádání festivalu Čwachták Fest na město Třemošnice a jeho obyvatele.