Vliv seriálu Skam na filmový turismus - Formánková, Lenka; Dianová, Markéta; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zaměřuje na seriál Skam a jím vyvolaný turismus. Cílem práce je zanalyzovat vliv seriálu Skam na filmový turismus, a to prostřednictvím analýzy dokumentů, studí a rozhovorů, především však pomocí dotazníkového šetření. Teoretická část práce poskytuje náhled na teoretická východiska turismu, vlivů s ním spojenými a následně samotného filmového turismu. Praktická část v úvodu nabízí seznámení se seriálem Skam, přičemž jsou zde představeny i jeho ojedinělé aspekty a sociální dopady. Následně se práce zabývá formami filmového turismu, které jsou se Skamem spojené, a představuje tak motivy fanoušků Skamu k turismu. Na základě výzkumu jsou fanoušci seriálu dále rozděleni na dva hlavní segmenty, a to Skam turisty a potenciální Skam turisty, přičemž práce nabízí jejich definování. V závěru jsou rozebrány ekonomické, sociokulturní a environmentální dopady Skam turismu.
Vedoucí práce: Markéta Dianová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses