Implementace chatbota pro organizaci Junák – český skaut, z.s. - Medek, Štěpán; Maryška, Miloš; Machat, Sebastian; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zabývá implementací chatbota pro skautskou organizaci Junák – český skaut, z.s. Hlavním cílem práce je návrh, analýza a implementace aplikace využívající technologii chatbotů, která umožní rodičům získat relevantní informace o skautské organizaci, čímž se poté mohou rozhodnout zapsat své dítě do oddílu, který jim aplikace nabídne. Dalším cílem je využití chatbota stávajícími členy Junáka, za účelem získání potřebných znalostí o skautské historii, ideologii a jiných znalostech potřebných ve skautingu. Teoretická část se zabývá historií chatbotů, jejich fungováním a kategorizováním. Dále se zabývá využitím chatbotů, jejich výhodami, nevýhodami a uvádí jejich kategorizaci. Zároveň jsou prodiskutována témata zpracování přirozeného jazyka, umělé inteligence, automatizace a antropomorfismu, která jsou s chatboty úzce spojena. Druhá část je zaměřena na analýzu požadavků na chatbota, společně s analýzou trhu platforem. Zde se práce věnuje vytvořením průzkumu a náborem potřebných respondentů. Nakonec se v této části vyhodnotí a interpretují výsledky průzkumu, čímž se lépe zjistí funkční požadavky na chatbota. Součástí je i analýza trhu dostupných a populárních platforem využívaných pro vytvoření jednoduchých i složitých chatbotů. V praktické části se práce věnuje návrhu a implementaci chatbota. To znamená jeho pojmenováním, vytvořením identity a návrhu konverzace. Dále se zde práce věnuje implementaci, sestavením chatbota a získáním potřebných dat pro implementaci. Součástí práce je i testování chatbota, vyhodnocení testů a zpětné vazby uživatelů.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses