Analýza přístupu k nákladům kapitálu a kapitálové struktuře ve znaleckých posudcích na ocenění podniku - Dlabaja, Milan; Maříková, Pavla, 1965-; Mařík, Miloš, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřena na provedení analýzy přístupu k nákladům kapitálu a kapitálové struktury ve znaleckých posudcích na ocenění podniku v České republice. V diplomové práci bylo zkoumáno, zda znalci upřednostňují stabilní nebo autonomní kapitálovou strukturu, zda znalecké posudky obsahují komplexní finanční plán, zda byly použity iterace, volba reagenční funkce pro přepočet nezadlužených nákladů vlastního kapitálu na zadlužené a další faktory, které znalci využívají pro stanovení diskontní míry. Dále byly přepočteny nezadlužené náklady vlastního kapitálu pomocí vhodnější reagenční funkce a byla stanovena průměrná chyba v ocenění podniků v důsledku použití nevhodné reagenční funkce pro přepočet nezadlužených nákladů vlastního kapitálu. Hlavním přínosem této diplomové práce je zjištění přístupu znalců ke kapitálové struktuře a vliv reagenční funkce na hodnotu podniku.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses