Problematika převodu programů s GUI z Javy do Pythonu - Lampa, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Oraný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Problematikou této práce je převod GUI programů ze standardní grafické knihovny Swing programovacího jazyka Java do standardní grafické knihovny Tkinter programovacího jazyka Python. Cílem této bakalářské práce v teoretické části práce je o základní analýza rozdílů mezi programovacími jazyky Python a Java, analyzování rozdíly mezi zabudovanými knihovnami pro podporu GUI v Javě (Swing) a Pythonu (Tkinter). Naopak v praktické části je cílem převést podpůrnou knihovnu Robot, převést jádro podpůrné knihovny „Shapes“ používané v učebnicích Javy které jsou v seznamu literatury. Dále také převést jednoduché GUI vytvářené v předmětu 4IT115 do Pythonu. Převod je znázorněn v praktické části této bakalářské práce. Postupně je v práci ukazován kódu v Javě a následují postupné ukázky převodu kódu v Javě do Pythonu. V této části se práce soustředí pouze na použití grafických knihoven. Vedle textu této práce, práce obsahuje doprovodný zdrojový kód v Pythonu. Tento zdrojový kód obsahuje jednotlivé programy o, kterých je napsáno v praktické práci. Zdrojový kód je odevzdán spolu s touto prací. Tato práce také slouží také jako kuchařka, nebo tutoriál na výuku převodu GUI z Javy do Pythonu.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses