Engagement a jeho ovlivňování v konkrétní organizaci síťového marketingu - Černý, David (2021)
Tato práce se zabývá engagementem a jeho ovlivňováním v konkrétní rozvojově podnikatelské skupině spolupracující se společností síťového marketingu Amway. Jejím hlavním cílem je míru angažovanosti členů této skupiny navýšit, a tak zajistit jejich lepší produktivitu, nasazení a spokojenost. Vzhledem k počtu 21 aktivních členů této skupiny a cílům práce byl pro vlastní výzkum zvolen přístup kombinující kvalitativní a kvantitativní metody, využívající osobních i skupinových rozhovorů a dotazníkového šetření. Postup výzkumu spočíval ve změření angažovanosti, zjištění jejích faktorů a ohodnocení jejich deklarované důležitosti, míry naplnění a reálné důležitosti. Z těchto hodnot byl utvořen graf pro strategickou prioritizaci, který poukázal na klíčové faktory ke zlepšení. Tyto klíčové faktory byly dále podrobeny kvalitativnímu zkoumání, aby byly odhaleny příčiny nedostatku a způsoby možné nápravy. Výstupem diskuse jsou konkrétní doporučení manažerských intervencí, které by mohli angažovanost této skupiny navýšit.