Engagement a jeho ovlivňování v konkrétní organizaci síťového marketingu - Černý, David; Háša, Stanislav, 1974-; Herlík, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato práce se zabývá engagementem a jeho ovlivňováním v konkrétní rozvojově podnikatelské skupině spolupracující se společností síťového marketingu Amway. Jejím hlavním cílem je míru angažovanosti členů této skupiny navýšit, a tak zajistit jejich lepší produktivitu, nasazení a spokojenost. Vzhledem k počtu 21 aktivních členů této skupiny a cílům práce byl pro vlastní výzkum zvolen přístup kombinující kvalitativní a kvantitativní metody, využívající osobních i skupinových rozhovorů a dotazníkového šetření. Postup výzkumu spočíval ve změření angažovanosti, zjištění jejích faktorů a ohodnocení jejich deklarované důležitosti, míry naplnění a reálné důležitosti. Z těchto hodnot byl utvořen graf pro strategickou prioritizaci, který poukázal na klíčové faktory ke zlepšení. Tyto klíčové faktory byly dále podrobeny kvalitativnímu zkoumání, aby byly odhaleny příčiny nedostatku a způsoby možné nápravy. Výstupem diskuse jsou konkrétní doporučení manažerských intervencí, které by mohli angažovanost této skupiny navýšit.
Vedoucí práce: Stanislav Háša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses