Strategická analýza Aeroflot -- ruské letecké linky v.a.s. - Kless, Alexey (2021)
Rostoucí cestovní ruch a možnost lidí cestovat přirozeně zvyšuje počet letů i leteckých zájezdů. V roce 2020 však došlo k nečekaným změnám a v souvislosti se světovou pandemií se výrazně snížil objem osobní letecké dopravy a v mnoha směrech dokonce zcela zmizela na určitou dobu. V této práci bude provedena analýza této situace v rámci trhu letecké dopravy obecně. Následně se konkrétně zaměřím na společnost Aeroflot-ruské letecké linky. Díky strategické analýze celého odvětví a této organizace budou získána data pro mé vlastní zhodnocení. Budu vycházet z analýz PESTEL, SWOT, a některých dalších nezbytných analýz pro získání informací o finančním a strategickém stavu průmyslu a společnosti. Díky těmto datům získám představu o aktuálním stavu firmy. Díky rozsáhlé a hloubkové analýze problému nedostatku pracovních příležitostí za běžných podmínek bude proveden návrh strategického rozvoje firmy v budoucnosti. Dále také zhodnotím možnosti pro vypořádání se s krizí a následným rozvojem po jejím skončení.