Genderová diskriminace na trhu práce - Hrbáčková, Eva (2021)
Cílem této práce je identifikace příčin genderové diskriminace na trhu práce. K dosažení tohoto cíle bude v práci použito několik metod. Rešerše odborné literatury, analýza sekundárních dat (časové řady, komparace) a výzkum ve formě dotazníku. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy a popis problematiky genderové diskriminace, vývoj genderové diskriminace od historie po současnost a vymezen právní rámec. Praktická část je zaměřena sběr sekundárních dat a na dotazníkové šetření a interpretaci získaných primárních dat, které ukazují, jak rozšířené je povědomí studentů o genderové diskriminaci a jejich návrhy na zlepšení genderové problematiky. K této analýze byly využité primární data, časové řady a komparace.