Srovnání cloudových ML platforem se zaměřením na zpracování přirozeného jazyka - Botur, Dominik; Chudán, David; Sýkora, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním cloudových platforem pro strojové učení se zaměřením na zpracování přirozeného jazyka. Nejprve jsou vymezeny podstatné pojmy, historie zpracování přirozeného jazyka, vybrané používané způsoby pro přípravu dat a úlohy na extrakci informací z textu. Následuje popis cloud computingu a výběr cloudových platforem pro praktickou část. V praktické části jsou popsány vybrané datasety a jejich úpravy. Taktéž je představena metodika použitá pro srovnání. Platformy jsou následně porovnávány na základě zvolených kritérií a výsledky jsou použity pro závěrečné vyhodnocení.
Vedoucí práce: David Chudán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses