Strategická analýza podniku Marks and Spencer Czech Republic, a.s. - Thomasová, Ilona; Boukal, Petr, 1962-2022; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Hlavním cílem bakalářské práce je na základě výstupů strategické analýzy identifikovat jednotlivé vlivy působící na podnik a následně vyhodnotit jejich dopad. Bakalářská práce je tradičně rozdělena do dvou částí. V teoretické části jsou popsány jednotlivé metody, které jsou následně v praktické části aplikovány na konkrétní společnost a příslušné odvětví. Mezi vybrané nástroje strategické analýzy, které slouží k analýze vnějšího okolí je PESTEL analýza a Porterův model pěti sil. Analýza vnitřních zdrojů sestává z VRIO analýzy a finanční analýzy. K syntéze zjištěných poznatků je využita SWOT analýza. Vypracování strategické analýzy je vhodným krokem ke správnému nasměrování podniku a přináší doporučení pro jeho budoucí vývoj, která mohou být přínosem pro vedení společnosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses