Porovnání úložišť v platformě Kubernetes - Broulík, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat současné dostupné varianty úložišť pro Kubernetes, které bude následovat implementací zvolených platforem Portworx, CEPH a Longhorn v cloudovém prostředí Microsoft Azure. Celá práce je rozvržena do čtyř základních kapitol, do kterých nejsou brány úvod a závěr. První tři kapitoly jsou pojaty analýzou platformy Kubernetes a objasnění výrazů Cloud Computing, Mikroslužby a orchestrace. Součástí těchto tří kapitol budou dále distribuce jednotlivých úložišť, nástroje spojené s vývojem aplikací v orchestračním nástroji Kubernetes a analýza cloudových platforem. Poslední kapitola je koncipována pro definování use case modelu, který byl zvolen v této práci jako zpracování multimediálních dat získané z fotobanky, pro testování technických parametrů jednotlivých distribucí. Závěrem této práce jsou srovnání získaných technických i uživatelských parametrů a představení finálních výsledků.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses