Strategická Analýza společnosti Makovec a.s. - Voborník, Pavel; Krause, Josef, 1978-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je vypracování strategických doporučení pro společnost Makovec a.s. v aktuálních tržních podmínkách. Zkoumaná společnost se zabývá porážením, zpracováním masa, následnou výrobou a prodejem masných produktů a uzenin. První část práce předkládá teoretický základ dílčích analýz a základních principů strategické analýzy. Druhá část se věnuje praktické tvorbě strategické analýzy zkoumané firmy. V rámci práce jsou využity principy různých analýz, mezi ně patří PESTEL analýza, Porterův model 5 sil, GE matice, finanční analýza. Následuje syntéza v podobě SWOT analýzy, která vyhodnotila silné a slabé stránky společnosti spolu s příležitostmi a hrozbami. Závěr práce je věnován strategickým doporučením pro různé oblasti zkoumané společnosti.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses