Analýza zákaznických preferencí při výběru nové herní konzole - Míka, Lukáš; Kubaš, Mario, 1981-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaké faktory jsou pro českého zákazníka důležité při výběru nové herní konzole deváté generace. Dílčím cílem je provést průzkum vlastníků a zájemců o herní konzole deváté generace v době jejich tržního nedostatku a zjistit, jaký vliv tento tržní nedostatek na zákazníky má. Teoretická část bakalářské práce charakterizuje herní trh, jeho aspekty a historický kontext, poté popíše herní konzole jako herní platformu a představí herní konzole deváté generace. V praktické části je proveden výzkum formou dotazníku. Výzkum odhalil, že mezi obecně nejdůležitější faktory patří: výkon konzole, nabídka exkluzivních herních titulů, zpětná kompatibilita her, hezká grafická stránka her, rozlišení 4K a 8K, design ovladače a zkušenost s brandem výrobce. Zároveň byly určeny klíčové hodnotové rozdíly zákazníků konkurenčních výrobců herních konzolí – Sony a Microsoft. Úspěšně byl proveden průzkum nákupního rozhodování v průběhu nedostatku herních konzolí na českém trhu.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses