Komunikace a spolupráce ve virtuálních týmech v bankovní instituci - Lhotáková, Johana; Lorencová, Hana; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
V návaznosti na stále konkurenceschopnější trh, rozvoj technologií a flexibilních organizací vzniká v posledních desetiletích čím dál více virtuálních týmů, které tyto organizace dělají adaptabilnějšími, pružnějšími a produktivnějšími. Virtuální prostředí nabízí mnoho benefitů, ze kterých mohou společnosti těžit. Tato diplomová práce se zabývá právě nově nabitým virtuálním prostorem, jenž byl společností v budoucnu plánován, ale díky neočekávanému rozšíření pandemie po celém světě se na něj musela společnost adaptovat mnohem dříve. Aby zkoumaná bankovní instituce zachovala bezproblémový chod svých poboček, bylo zapotřebí v co nejkratším časovém horizontu nastavit vhodnou podobu týmové komunikace a spolupráce. Cílem této diplomové práce je tedy zjištění aspektů komunikace a spolupráce, které jsou nyní na konkrétní bankovní pobočce nastaveny. Dále definovat pozitiva a negativa tohoto nastavení a následně doporučit team leaderům virtuálních týmů, jak toto nastavení zefektivnit. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy, které s touto problematikou souvisí. Na teoretickou část navazuje část metodologická, jež popisuje postupy metod výzkumu k analýze sebraných dat a jejich vyhodnocení. Poslední část práce je praktická, která vysvětluje aktuální situaci na zkoumané bankovní pobočce, analyzuje získaná data a následně poskytuje jejich vyhodnocení včetně diskuse a limitů. Na základě výsledků výzkumu jsou poté navržena doporučení, která by měla vést k vyšší spokojenosti všech zúčastněných.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses