3D concept art pro videohry - Svobodů, Nikola (2021)
Má bakalářská práce se bude zabývat specifickou částí procesu při tvorbě videoher – concept artem. Nejdříve čtenáře seznámím s druhy concept artu – koncepty postav, prostředí a předmětů, způsoby uvažování o jednotlivých konceptech a řešením problémů, a také s vývojem concept artu od tradičního po digitální, včetně příkladů vývoje konkrétních her. Ohledně digitálního concept artu rozeberu 2D a 3D přístup (se zaměřením na základní principy 3D grafiky), spolu s využívanými technikami a softwarem. Pro hlubší pochopení tématu se budu věnovat také základním uměleckým pravidlům – světlo, barvy, kontrast, kompozice a další. V praktické části budu tvořit vlastní ukázku 3D concept artu prostředí, u kterého budu krok po kroku popisovat postup práce a řídit se podle principů popsaných v teoretické části.