3D concept art pro videohry - Svobodů, Nikola; Bubeníček, Jan; Dušek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Má bakalářská práce se bude zabývat specifickou částí procesu při tvorbě videoher – concept artem. Nejdříve čtenáře seznámím s druhy concept artu – koncepty postav, prostředí a předmětů, způsoby uvažování o jednotlivých konceptech a řešením problémů, a také s vývojem concept artu od tradičního po digitální, včetně příkladů vývoje konkrétních her. Ohledně digitálního concept artu rozeberu 2D a 3D přístup (se zaměřením na základní principy 3D grafiky), spolu s využívanými technikami a softwarem. Pro hlubší pochopení tématu se budu věnovat také základním uměleckým pravidlům – světlo, barvy, kontrast, kompozice a další. V praktické části budu tvořit vlastní ukázku 3D concept artu prostředí, u kterého budu krok po kroku popisovat postup práce a řídit se podle principů popsaných v teoretické části.
Vedoucí práce: Jan Bubeníček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses