Hodnotové investování v odvětvích zasažených krizí - Žáček, Jan; Pošta, Vít, 1980-; Ligocká, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce je aplikací metod hodnotového investování na vybraný akciový titul s cílem identifikovat slabé a silné stránky akciového titulu v dané ekonomické situaci. První část práce definuje hodnotové investování, přibližuje jeho smysl a užitek čtenáři a věnuje se fundamentální analýze a teorii efektivních trhů. V práci se nachází i zhodnocení a výčet odvětví kriticky zasažených pandemií a jejich potenciální vyhlídky. Po vymezení a vysvětlení náležitostí hodnotového investování a pohledu na makroekonomickou situaci se práce zaobírá reálnými metodami valuace společnosti, od modelů pracujících s metodou diskontovaných peněžních toků, přes výpočet nákladů na kapitál, ukazatelů rizika, až po P/E ukazatel. V části druhé, praktické se nadále pracuje s poznatky z teoretické části. Na základě analýzy dat je vybrána společnost Ezcorp, jejíž valuace na základě finančních ukazatelů je srovnána s tržní cenou. Společnost je taktéž vystavena benchmarkingu s odvětvím, kde je srovnávána a hodnocena ve vztahu ke své konkurenci. Závěr práce hodnotí akcii společnosti jako investiční příležitost s jejími silnými i slabými stránkami. Bude vytvořena i predikce budoucího vývoje ceny na základě fundamentální analýzy.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses