Návrh business intelligence řešení pro řízení dopravy OOSPO - Kubálek, Lukáš; Šedivá, Zuzana, 1961-; Novotný, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zabývá realizací Business Intelligence řešení pro dispečink služby dopravy osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Cílem práce je tvorba dashboardů, založených na datech ze systémů podporujících dispečerskou činnost. Dashboardy mají sloužit uživatelům napříč firmou. V teoretické části je zkoumáno fungování organizací, manažerské rozhodovávání a jsou zde analyzovány dostupné Business Intelligence nástroje. Praktická část analyzuje již konkrétní prostředí firmy a dosavadní práci s daty v rámci firmy. Je zde provedena analýza dat, na kterých je Business Intelligence řešení vystavěno. Nakonec je vytvořeno několik dashboardů, které analyzují data napříč celou službou. Bakalářská práce slouží jako podklad pro zavedení Business Intelligence do reálného provozu služby.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses