Využití nástrojů social media marketingu pro start-up Glasino.cz - Pejša, Tomáš; Andera, Michal, 1984-; Hrečka, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabývá využitím metod influencer marketingu a placených reklam na sociálních sítích pro růst začínajícího e-shopu Glasino.cz. Zkoumá, který z těchto dvou nástrojů je pro růst e-shopu efektivnější a v jakých případech. Práce by měla objasnit, zda se pro začínající sklářský start-up influencer marketing vyplatí ve srovnání s klasickými reklamami na sociálních sítích.. Praktická část pak popisuje klasické reklamní kampaně a influencer kampaň, které byly v rámci této diplomové práce realizovány. V závěru práce je popsáno, jak může influencer marketing v porovnání s placenými reklamami na sociálních sítích ovlivnit růst začínajícího e-shopu. Výsledkem je, že pro růst e-shopu je nejefektivnější cestou využití kombinace obou těchto metod. Pro šíření povědomí a návštěvnost webu je efektivnější klasická placená reklama, zatímco pro zaujetí fanoušků, dlouhodobé budování značky a zprostředkování nákupů je výhodnější influencer marketing.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses