Strategická analýza vybraného podniku Einhell-UNICORE s.r.o - Haak, Tomáš (2021)
Cílem této bakalářské práce je pomocí strategické analýzy sestavit návrhy, doporučení a řešení na míru pro společnost Einhell-UNICORE. Součástí je také zjištění kritických oblastí a nalezení jejich řešení.V teoretické pasáži jsou popsány jednotlivé části, z kterých se strategická analýza sestává. V praktické pasáži jsou pak tyto části analyzovány z hlediska podniku, tedy jeho mikrookolí, makrookolí a nakonec analýza SWOT. V rámci mikrookolí je velmi důležitým nástrojem analýza a charakteristika odvětví a konkurence. K zjištění aktuální situace podniku se využívá nástroj Porterův model 5 sil. Na základě získaných poznatků je navrženo vhodné řešení aktuální situace podniku (kritické hrozby, příležitosti, silné a slabé stránky).