Strategická analýza vybraného podniku Einhell-UNICORE s.r.o - Haak, Tomáš; Sieber, Patrik, 1977-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je pomocí strategické analýzy sestavit návrhy, doporučení a řešení na míru pro společnost Einhell-UNICORE. Součástí je také zjištění kritických oblastí a nalezení jejich řešení.V teoretické pasáži jsou popsány jednotlivé části, z kterých se strategická analýza sestává. V praktické pasáži jsou pak tyto části analyzovány z hlediska podniku, tedy jeho mikrookolí, makrookolí a nakonec analýza SWOT. V rámci mikrookolí je velmi důležitým nástrojem analýza a charakteristika odvětví a konkurence. K zjištění aktuální situace podniku se využívá nástroj Porterův model 5 sil. Na základě získaných poznatků je navrženo vhodné řešení aktuální situace podniku (kritické hrozby, příležitosti, silné a slabé stránky).
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses