Strategická analýza okolí Mast-Jaegermeister CZ s.r.o. - Borovskyi, Oleksandr; Boukal, Petr, 1962-2022; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce je věnována strategické analýze okolí vybraného podniku. Cílem práce je provést analýzu okolí Mast-Jaegermeister CZ s.r.o. a navrhnout doporučení k volbě budoucí strategie. Tato společnost se zabývá distribucí prémiových alkoholických výrobků na trhu lihovin v České republice. Teoretická část práce uvádí základní informace tykající se strategické analýzy a metod, které jsou následně zpracovány v praktické části. Praktická část se zabývá strategickou analýzou bezprostředního okolí podniku, kde se věnuje profilu společnosti, analýze makrookolí a mikrookolí. V této práci jsou použity také metody jako PESTEL analýza, vymezení a následná charakteristika odvětví, určení koncentrace odvětví pomocí Concentration ratio (CR4) a Herfindahl-Hirschman indexu (HHI), mapa konkurenčních skupin, Porterův model 5 sil a analýza vybraných finančních ukazatelů a porovnání s nejbližšími konkurenty. Na konci práce jsou shrnuty klíčové hrozby a příležitosti, na základě kterých jsou zformulována strategická doporučení pro zvolení budoucí strategie.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses