Redukce a využití potravinového odpadu v maloobchodních prodejnách s potravinami : Případová studie - Tisoňová, Lucie; Pašmik, Jaroslav; Chytková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je zmapování aktuálních opatření týkajících se předcházení vzniku potravinového odpadu a jeho nakládání v konkrétní maloobchodní prodejně s potravinami anonymizované společnosti působící v České republice. Práce je napsána jako případová studie. Design výzkumu je kvalitativní, a je založen na polo-strukturovaných rozhovorech s vedoucími a řadovými pracovníky maloobchodní prodejny, zúčastněném pozorování a přístupu k interním datům společnosti. K analýze a interpretaci dat je použita tematická analýza. Na jednu stranu z výsledků výzkumu vyplývá, že ve zkoumané prodejně jsou zavedená opatření, která předcházejí vzniku potravinového odpadu. Zároveň však jejich efektivnost není maximální a dochází ke značným nedostatkům způsobených například lidským faktorem. Na základě výsledků a průzkumu literatury jsou vypracována doporučení pro zkoumanou prodejnu, která mohou vést ke snížení vzniku potravinového odpadu.
Vedoucí práce: Jaroslav Pašmik
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses