Hodnocení ekonomické efektivnosti společnosti Queens Store, s.r.o. - Murey, Pavlo; Heřman, Jan; Petriashvili, Aleksandre; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
V poslední době trh pouliční módy zaznamenal prudký růst, což přilákalo řadu nových podniků a značně zvýšilo konkurenci. Tato tendence může způsobovat hrozbu pro firmy, které už dlouho působí na trhu, ale zároveň i rychlý růst a úspěch pro podniky nové. Původním záměrem této bakalářské práce tedy bylo zjistit, jak se s touto situací vypořádá společnost Queens Store s.r.o. a další známí prodejci pouliční módy. Hlavním cílem práce bylo posouzení finanční situace společnosti Queens Store s.r.o. na základě metod finanční analýzy a mezipodnikového srovnání s dalšími třemi společnostmi. Jako konkurenční podniky byly zvoleny společnosti Foot Locker Czech Republic s.r.o., Footshop s.r.o. a FRESHLABELS s.r.o, které jsou považovány za klíčové hráče na trhu pouliční módy. Ve výsledku se ukázalo, že je společnost Queens Store s.r.o. finančně zdravým, úspěšným a stabilním podnikem, který postupem času ještě zlepšuje svoji finanční situaci. Při mezipodnikové komparaci je celková finanční situace společnosti Queens Store s.r.o. oceňována jako nejlepší mezi všemi zkoumanými podniky.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses