Analýza okolí výhradního dovozce automobilů značky Hyundai - Polanský, Ondřej (2021)
Práce má za cíl analyzovat okolí výhradního dovozce automobilů značky Hyundai do ČR s přihlédnutím k elektromobilitě a následně navrhnout a vybrat strategická doporučení. Analýza okolí je realizována za pomoci nástrojů strategické analýzy, konkrétně PEST analýzy a Porterova modelu pěti sil. V teoretické části jsou nejprve použité nástroje vysvětleny a v praktické části aplikovány pro společnosti Hyundai Motor Czech. Následně jsou za pomoci využití interních dat identifikovány silné a slabé stránky a vše je implementováno do závěrečné syntézy provedené prostřednictvím SWOT analýzy.