Návrh databáze pro včelaře - Maršálová, Michaela; Palovská, Helena, 1959-; Karkošková, Soňa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje vytvoření návrhu databáze pro včelaře, který prodává med a další výrobky ze včelích produktů. Cílem práce je tedy navrhnout databázi pro konkrétního včelaře na základě analýzy jeho potřeb a následné implementování tohoto návrhu do zvoleného relačního databázového systému. Práce je rozdělena do tří hlavních částí, které se mezi sebou prolínají. Patří sem shrnutí teorie týkající se metodiky návrhu databází, analýza podniku zahrnující informace o fungování, činnostech a potřebách na základě konzultací se včelařem, a nakonec samotný návrh databáze s jeho implementací do Microsoft Office Access a následným otestováním. Navržená databáze se zaobírá především evidencí odběratelů a jejich objednávek, kterých se týkají i případné faktury. Hlavním přínosem práce by mělo být pro včelaře zejména efektivnější nakládání s daty, kdy se zamezí duplikaci či nekonzistenci dat. Dále získá určité množství přehledů, mimo jiné o nevyřízených objednávkách a fakturách po splatnosti, které nebyly dosud uhrazeny. Z dat je možnost vytvořit i reporty, které mohou informovat např. o množství prodaného medu a výrobků, což zajistí lepší představu pro plánování produkce na další rok.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses