Analýza výnosů v rozsahu IFRS a českých účetních předpisů - Palátová, Eliška (2021)
Tato bakalářská práce analyzuje přístup k vykazování výnosů z hlavní činnosti podniku z hlediska českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, které konkrétně upravuje IFRS 15 – Výnosy ze smluv se zákazníky. Hlavním cílem této práce je porovnat přístupy obou zmíněných úprav k problematice výnosů a jejich rozdílný přístup či dopad v praktické části na ilustrativních příkladech demonstrovat. Z teoretické části práce i z ilustrativních příkladů je patrná nedostatečná úprava výnosů v pojetí českých účetních předpisů, a to jak v rámci vymezení výnosů, tak i úpravy některých typů transakcí.