Analýza výnosů v rozsahu IFRS a českých účetních předpisů - Palátová, Eliška; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce analyzuje přístup k vykazování výnosů z hlavní činnosti podniku z hlediska českých účetních předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví, které konkrétně upravuje IFRS 15 – Výnosy ze smluv se zákazníky. Hlavním cílem této práce je porovnat přístupy obou zmíněných úprav k problematice výnosů a jejich rozdílný přístup či dopad v praktické části na ilustrativních příkladech demonstrovat. Z teoretické části práce i z ilustrativních příkladů je patrná nedostatečná úprava výnosů v pojetí českých účetních předpisů, a to jak v rámci vymezení výnosů, tak i úpravy některých typů transakcí.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses