Faktory úspěchu crowdfundingových kampaní v oblasti sportu v ČR - Pleskačová, Hana; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je pomocí kvalitativního výzkumu najít společné prvky úspěšných českých crowdfundingových kampaní v oblasti sportu a u těchto kampaní analyzovat faktory, které mají významný vliv na úspěch kampaně v této oblasti. Přínosem práce je analýza specifické formy crowdfundingu, která zatím nebyla moc prozkoumána. Vytvořené otázky se snaží prostřednictvím vedených rozhovorů zjistit faktory, které jsou důležité pro úspěšnost sportovních odměnových crowdfundingových kampaní. Z analýzy rozhovorů bylo zjištěno sedm faktorů, kterými jsou dobře propracovaný plán, dostatek času na předkampaň, člověk starající se o průběh kampaně, dobře stanovená cílová částka, síla dříve vytvořené komunity, dostatečná komunikace s veřejností, různorodost a řízení odměn a správné načasování kampaně. Výsledky analýzy mohou posloužit potenciálním tvůrcům sportovních crowdfundingových kampaní na Hithitu, nebo jako zdroj pro další výzkum.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses