Návrh marketingového plánu Ruského střediska vědy a kultury - Bugaeva, Aurika (2021)
Cílem bakalářské práce je vytvoření marketingového plánu pro Ruské středisko vědy a kultury, který by pomohl přilákat cílovou skupinu mladších spotřebitelů českého původu na kulturní akce instituce. V teoreticko-metodologické části práce je stručně objasněn význam kulturních center a představeno Ruské středisko vědy a kultury. Následně je popsán proces marketingového plánování a vysvětleno užití metod výzkumu a sběru dat. Praktická část je zaměřena na samotnou tvorbu marketingového plánu za použití situační analýzy, SWOT analýzy, dotazníkového šetření a určení marketingových cílů, marketingové strategie a marketingového mixu. V práci je aplikován smíšený výzkum, použité metody zahrnují rozhovor s pracovníkem instituce pro získání interních informací, dotazníkové šetření a studium dokumentů, které se dále analyzují marketingovými nástroji.